Optika nov potencialni poklic prihodnosti

Zakaj bi bilo delo optika poklic prihodnosti? Zelo preprosto, ker je dandanes vse več ljudi, ki ima težave z očmi, zaradi nenehnega dela z računalniki oziroma ekrani vseh vrst.  Naloga optika, ki dela v trgovini, ki se imenuje optika je, da svetuje strankam pri izbiri uporabi in negi vseh očesnih pripomočkov. Optik lahko očesne pripomočke popravlja, servisira in tudi svetuje pri prodaji.

Delo optika ni preprosto, saj mora poznati anatomijo človeka in imeti estetski smisel za videz obraza. Optik mora biti sposoben očala, ki jih prodaje tudi ustrezno popraviti in nastaviti. Optik očala izdela po natančno določenih normativih, očala pa so narejena po opravljenih predhodnih meritvah o oceni vida.

Optik pri svojem delu uporablja inštrumente ter naprave s katerimi lahko oblikuje materiale iz katerih je narejen okvir in inštrumente s katerimi obdeluje stekleno očal.

Optik torej za svoje delo potrebuje ustrezno izobrazbo. To izobrazbo optiki v Sloveniji lahko pridobijo v šolskem centru Rogaška Slatina, ki je tudi mednarodno priznana šolska ustanova za šolanje optikov. Šolanje je zelo pomembno, saj učence pri šolanju opozorijo tudi na vse nevarnosti tega poklica. Pri samem delu se lahko optiki tudi poškodujejo, saj je njihovo delo ves čas povezano z brušenjem in rezanjem stekla ter drugih materialov.

Torej šolanje optika je pomembno, toda kvalitetna optika naredi kvalitetnega optika. In samo kvaliteten optik lahko poskrbi, da bo optika kvalitetna in prepoznavna. Vem da se sliši smešno, ker je ime osebe in ime trgovine, ki prodaja očala isto torej optika.

Toda to je vse z namenom, namreč vsi zelo dobro vedo, da je to eno in isto. Kakovost in prepoznavnost optika je tista skrivnost, ki naredi optiko kot lokacijo kjer lahko kupite očala, opravite pregled in uredite vse ostalo uspešno in prepoznavno. Če torej potrebujete pravega optika vam ga seveda težko priporočamo, saj boste pravega optika najlažje našli prav sami.