Naredila izpit za avto, vendar se boji vožnje

Kaj narediti, ko zmorete narediti izpit za avto, kasneje pa se bojite samostojne vožnje?

Sama sem imela prijateljico, ki je naredila izpit za avto in kasneje se sama ni hotela usesti za volan, ker jo je bilo strah. Njeni starši se z tem niso ubadali, ker so rekli, da oni so poskrbeli, da so ji izpit plačali in da ga je naredila, da pa sedaj noče voziti avta, pa je njena stvar.

Bila sem kar malo jezna na to, kajti morali bi jo pri tem podpirati, ker vsi se zavedamo, če naredimo izpit za avto in če ne vozimo dlje časa avta, nas lahko postane strah. Videla pa sem tudi en problem, za kaj ima ona ta strah, kajti neprestano so ji dobesedno grozili, če bo vzela svoj avto in če se bo kaj zgodilo bo pošteno nastradala.

Seveda potem prijateljica ni hotela voziti njihovega avta, jaz odkrito povedano ga tudi ne bi. Ona je meni bila resnično dobra prijateljica in tako vesela sem bila, ko je naredila izpit za avto, nisem pa pričakovala, da bo imela takšen strah. Ker sem videla, da staršev avto ne bo vozila in če ne bo vozila njihov avto, potem se lahko zgodi, da bo mogla ponovno na vožnje, ker bo pozabila voziti. Stvari sem vzela v svoje roke in ji občasno, ko sva se zmenile, da greva na sladoled ali na kavo posodila svoj avto.

Prvo se je branila, pa sem ji hitro razložila zakaj to delam, da bo drugače lahko pozabil, da je kdaj koli delala izpit za avto, ker si ga ne bo upala voziti. Potem je privolila. Tako je občasno vozila moj avto in pridobivala na samozavesti. Danes je dobra voznica in ima svoj avto, še vedno pa je neizmerno hvaležna meni, kar sem naredila zanjo, kajti takrat bi njen izpit za avto bil nepomemben, ker bi pozabila vozit. To je prijateljstvo.