Pri nas doma so ročne svetilke na vsakem koraku

Pri nas doma so ročne svetilke na vsakem koraku

V hiši kjer živimo, ima mož tudi svoj posvečeni prostor in to je delavnica. Ker je zelo spreten pri raznih opravilih ima veliko različnega orodja. Predvsem pa so ročne svetilke na vsakem koraku. Ima jih res veliko, nekatere njegove ročne svetilke so majhne, druge večje, vse pa mu pridejo pogosto prav. Zadnjič je mož prinesel domov eno, ki ima tako močno svetlobo, da je že skoraj neverjetno.

Kadar popravlja avto, ko dela nekaj na kakšnem težko dostopnem in temnem mestu, so ravno ročne svetilke tiste, ki mu pomagajo bolje videti. Včasih mu jih pridržim jaz, včasih najin sin, ima pa tudi take, ki jih z magnetom pritrdi na površino, da mu olajšajo delo, te so zelo praktične. Opazila sem tudi, da se novejše ročne svetilke polnijo na različne načine, največkrat kar preko polnilca kot za telefon, za njih ni več potrebno kupovati baterij kot včasih.

Dandanes so ročne svetilke zelo dovršene. Spomnim se, ko sem bila majhna so bile ročne svetilke vse enake. Bile so pravokotne oblike in napajala jih je baterija. Moja mama je imela eno tako vedno na nočni omarici, v mladosti je namreč doživela hud potres, ki se je zgodil ponoči. Od takrat dalje je bila baterija, kot jo je ona poimenovala, vedno pri roki.

Naša družina obožuje kampiranje in tudi tam so nam ročne svetilke v veliko pomoč. Včasih kampiramo kje v gozdu ali daleč od civilizacije in takrat ni drugih luči v bližini. Najlepše pa je, ko se odpravimo na nočni pohod. Vsi štirje, mož, sin, hčerka in jaz vzamemo svoje svetilke in uživamo v tišini in spokojnosti narave, zraven pa nas spremlja igra naših svetilk.

Ugotovila sem tudi, da so ročne svetilke idealno darilo, predvsem za moške, ki jim po navadi ne vemo kaj kupiti. Do sedaj so bili vsi navdušeni, ko so kakšno dobili za darilo.