Ko lamelne zavese potemnijo, jih moramo očistiti

Če ste kupili lamelne zavese in mislite, da jih ne bo treba čistiti, se še kako motite. Tudi njih je potrebno čistiti, kajti tudi one se zamažejo in postanejo čez čas temne. Tega mogoče ne opazite, ampak če bi dali zraven nove zavese, bi kaj hitro videli, kako so vaše potemnele. 

Pri nas čistimo lamelne zavese na pol leta in povem vam, da tudi mi mislimo, da ni potrebe, ko pa jih očistimo in namestimo nazaj, šele vidimo, kako so bile umazane. Prav spomnim se, ko sem se odločila, da jih očistim prvič. Ni se mi ljubilo in prepričana sem bila, da ne bo velike razlike, ko pa sem jih oprala in dala nazaj, sem bila šokirana, kakšna velika razlika je bila od prej. 

Kako se očistijo lamelne zavese?

Vsak ima svoj način čiščenja, eden od enostavnejših načinov je ta, da jih očistimo s parnim čistilcem. Morate edino vedeti to, da je potrebno imeti dober parni čistilec, kajti drugače jih ne boste dobro očistili. Drugi način je, da jih enostavno snamete in odnesete v čistilni servis. Tretji pa je, da jih snamete in jih očistite sami. Lahko jih zvite namočite za nekaj časa v kopalno kad in jih potem s krtačo očistite. 

Sama sem se čiščenja lotila na ta način in povem vam lahko samo to, da sem bila šokirana, kako črna je bila na koncu v kopalni kadi voda. Tako sem videla, kako so bile lamelne zavese umazane. Če jih čistite enkrat na leto je to premalo, saj dvakrat na leto je potrebno čiščenje zaves. 

Na njih se nabere polno praha in zato postanejo tudi temnejše. Če ne vidite madežev, to še ne pomeni, da lamelne zavese niso umazane. Ko jih boste očistili, boste samo videli, kakšna razlika je. 

Danes že ima skoraj vsaka hiša lamelne zavese, ker so enostavno lepe in moderne.